maanantai 28. joulukuuta 2009

Joulun jälkipuinti

Hehheh vähäsen tältä varmaan tuntuu silloin kun ensimmäinen oma lapsi viettää ensimmäistä jouluaan... :)

Pyhät meni sukuloidessa; aatto oltiin allekirjoittaneen vanhemmilla ja joulupäivänä siirryttiin avokin vanhempien luo. Jouluaattona Hugon seurana oli siis Antero-vanhus (joka taitaa olla jo täysin kuuro... :( ) ja joulupäivänä sitten Mimmi ja Rontti :) Mimmillä oli naistenpäivät, ja kyllä toi Hugo-pölvänä näyttää ainakin vähän jotain ymmärtävän sellaisen ajankohda päälle - ainakin innokkuudesta päätellen. Mimmi-raukka ei saanut hetken rauhaa! Ihmisväki söi hyvin, paljon ja hyvin paljon, Hugo taasen ei oikein malttanut syödä. Paitsi kinkkua suoraan juhlapöydästä jota mumma syötti "salaa" kielloista huolimatta... :)




Tässä siis Hugo joululahjoineen: hieno nimikoitu pyyhe kasvattajalta, hc-pupu & bulldoggi-pehmo "Anterolta perheineen", vetonarupallo & pihvitikut "Mimmiltä ja Rontilta perheineen", ja Hauhau Champion Kanaherkut (100% kuivattua kanaa!) "julkkis-Niksulta & Minniltä perheineen" eli kampaajaltani eli vanhempieni naapurilta.

Allekirjoittanut isänsä kanssa pääsi myös toimimaan Niksun & Minnin perheen odotetuimpana vieraana, tonttuna ja pukkina... :D No, piti sekin kokea sitten kerran elämässä :)


Vasemmalta: allekirjoittanut & Hugo joulupukki-isänsä ja muuten vaan höpsähtäneen äiteensä kanssa :)

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Nyt se on...




 


 


 


...joululoma!

Rauhallista, riehakasta tai suorasssstaan hulvatonta joulua itse kullekin toiveidensa mukaan!

perjantai 18. joulukuuta 2009

Hugomaisia juttuja




Jokaisella koiralla on omia tapojaan; Antero-paappa esimerkiksi haluaa aina mennä syömään herkkunsa ulos (sisällä ei voi syödä) ja Benja taasen ei suostunut syliin kuin "yksin päin", eli sen vasen kylki kantajan rintaa vasten. Hugollakin on jo muutamia omia maneerejaan, osa sillä lailla semisti pahoja mutta suhteellisen harmittomia tapoja.

Yksi harmiton mutta ärsyttävä tapa ilmenee lenkkeillessä, kävelemme yleensä aina kävelytien oikeaa reunaa, mutta Hugo kurvaa aina vasemmalta puoleltani ohi jos jää jälkeen. Joudun siis siirtämään fleksin toiseen käteen tai pyörähtämään itse ympäri. En tiedä oppiko se tämän koirakoulun sivulle-harjoituksissa (itse olen "vanhan koulun" ihmisiä, ja tykkään opettaa sivulletulon takakierron kautta), en oikein muutakaan keksi.

Hugon mielestä ehkä parhain hetki viikossa on se, kun tulemme isännän kanssa saunasta, ja Hugo pääsee yleensä sitten aina sänkyyn leikkimään.. :D Se on isännän ja Hugon yhteinen hetki, mä olen yleensä silloin vielä pesuhuoneen puolella hoitamassa viikoittaisia kauneusrutiineja (kröhöm...).
Meidän sänky on niin korkea että Hugo ei pääse sinne itse, pyytää kyllä kovin tarmokkaasti apua aina. Sängyssä sitten melskataan ja leikitään luolakoiraa; lempparia on kun Hugge menee peiton alle ja sitten tehdään kädellä saaliseläinliikkeitä joita pieni luolis metsästää. Meillä on tästä videonpätkäkin, täytyiskin ladata tänne.




Hugo tykkää myös hyppiä, niin sängyssä kuin muuallakin. Itsepähän tilasin pomppivan koiran :)

Vieraiden mielestä varmasti epämiellyttävin tapa, mitä Hugolla on, on sen innostus yrittää puhdistaa aivo-ontelo räästä nenän kautta. Ällöä se on meidänkin mielestämme!! Jostain se sen on keksinyt, ja pieni kieli mahtuu nenään yllättävän hyvin, ja tuntuu melkoisen inhottavalta kun pääsee lipaisemaan jotain limakalvoa takaraivon puolella. Yök. Hugo saa siis pussailla ihan niin paljon kuin sielu sietää, mutta toi nenäjuttu... yhh.





Ollessaan tyytyväinen, yleensä ruuan jälkeen, Hugo haluaa syödä mun hihaa. Vain mun hihaa, ja vain oikeaa hihaa. Muiden hihat ei kelpaa, eikä vasen hiha ole yhtään niin kiva kuin oikea hiha, oli mulla mikä paita tahansa päällä. Tästä tavasta olen yrittänyt opettaa eroon, mutta kun se on niin luttana kun se mussuttaa hihaa hampaissaan ja välillä nukahtaakin sohvalle mun viereen hiha suussa. Söpöä. Voi Huppea kun tulee kesä eikä pidetä pitkähihaisia... :)

Toinen vähän epäilyttävä juttu on sormien syöminen. Hugge tuppaa vieläkin näykkimään käsiä leikkiessään, varsinkin jos käy kovasti kierroksilla. Lopettaa kuitenkin heti kun sanoo että älä pure, tosin muistaa sen vain viitisen sekunttia... Eikä tässä vielä kaikki!
Hugo myös "imeskelee" sormia, esim. sylissä ollessaan jos sattuu haukotuttamaan niin leuat yleensä laskeutuu käden ympärille, lemppareina joko tohon pehmeään peukalonjuureen tai sitten ranteen ympärille. Hugo ei pure, vaan vain tavallaan lepuuttaa leukojaan siinä, ja nussuttaa samalla kielen kanssa. Ilmeisesti joku imemisrefleksijuttu. Tästä tavasta ei ole niin väliä päästä eroon, mutta olenpahan vaan pohtinut pitäiskö nuo suulla käsille tehtävät jutut kieltää kokonaan, että leikkinäykkiminenkin vähenisi. Tuskin jaksan vielä vaivautua ja luotan tähän perinteiseen tapaan, että annan asioiden mennä omalla painollaan.




Muutenhan Hugo on siis ihan normaali koira koiramaisine juttuineen. Seisoo kahdella jalalla nähdäkseen kunnolla, hengailee mielellään sohvan selkänojalla tai ihmisten harteilla... :)

torstai 17. joulukuuta 2009

Murkkuikääkö..?

Hugo-peikkohan on tunnetusti varhaiskypsä, aloitti nostamaan koipea jo 13-viikkoisena ja on kuopsutellutkin merkkailujensa päälle jo hyvän tovin. Nyt herralla on ikää melko tarkkaan 6 ja ½ kuukautta, ja luulen, että...

Hugolla on murrosikä.

Ei muuten, mutta se on alkanut varastelemaan mun sukkia, ja söi mun laturin. Ja yrittää varastaa ruokaa lautaselta (meidän perhe on paha ja syö sohvalla...) vaikkei ole koskaan saanut lautaselta mitään. Kyseenalaistaa myös käskyjä lenkkeillessä, ei todellakaan tule luokse jos haju on nyt niiiin paljon mielenkiintoisempi (yleensä sentään tulee, sen yhdeksän kertaa kymmenestä).. Ei vaivaudu edes katsomaan että mitä ne siellä huutelee. Hugo myös näkee niitä kuuluisia mörköjä, vahtii ja öhmöttää, ja lisäksi yrittää komentaa leikkiessä (eli Hugon puherepertuaari on kasvanut huomattavasti ;)).

Muuten se on ihan sama höppänä itsensä, että mitään hälyyttävää ei siis ole tapahtumassa. En vaan ajatellut tota murrosikää IHAN vielä... justhan Hugge-vauva vasta tuli :)

No, sentään se ei vieläkään merkkaile sisälle, tai ei ainakaan ole jäänyt kiinni. Heh.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Lunta!!



 










 Söpöpupu!
Nyt sitä lunta on, vähän tosin, mutta onpa kuitenkin.

Käytiin pellolla pööpöilemässä, sillä luontaisessa elinympäristössä puputhan esittää tapansa mukaan pupuliikkeitä :)

Epäilemme myös, että söpöpupu on osaksi mangusti. Kun on pieni, matala ja pellolla, pitää nousta takajaloilleen jotta näkee ketä sieltä tietä pitkin on tulossa. Tällä kertaa tuli vain ihmisväkeä.

torstai 10. joulukuuta 2009

Vääpeli Väpähäntä joulumielellä :)

Ensin vähän riehutaan ja pööpöillään...




...ja sitten rauhoitutaan.




Mitäs sitä pieni koirapoika muuta :)

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Kuin krapulassa ja turpiinsa saanut :(

Huuvel kävi tänään eläinlääkärissä kummankin yläkulma- ja toisen alakulmahampaan poistossa. Oli takaisin haettaessa vähän sen olonen että mitä v*ttua, sen vähän mitä pysyi hereillä siis. On ollut aika rauhallinen ilta, mitä nyt leikkiä tekisi mieli mutta ei meistä kumpikaan suostu raukkaa leikittämään.

Hampaidenpoisto kustansi yhteensä 89,70€ siellä tutulla ja turvallisella Kaarinan Eläinlääkäriasemalla, eli selvittiin halvemmalla kuin mitä ounastelin. Elopainoa näytti vaaka olevan 3150g, lihavuusaste on nyt kuulemma sopiva :)

Muuten tänne kuuluu ihan hyvää ja tavallista koiraperheen arkea, ei mitään maatamullistavaa joten tännekään ei sillä lailla ole ollut päiviteltävää.
Related Posts with Thumbnails