perjantai 19. kesäkuuta 2009

"Asuntoja kotikäyttöön"

Nykyinen, kohta entinen, asuntomme sijaitsee monen mielestä loistavalla paikalla: keskustassa.

Ei minun mielestäni.

Asunnossa itsessään ei ole mitään mainittavaa vikaa, ja olen jopa alkanut pitämään meidän taivaansinisistä keittiönovistamme. Kuitenkin.. tuo sijainti suuren kadun varrella (yksi pääkulkuväylistä kaupunkiin tullessa) tekee hallaa tällaisen wannabe-maalaisen mielenterveydelle. Se meteli (varsinkin kun ottaa huomioon TYKSin läheisen sijainnin eli hälytysajoneuvot) ja parvekkeelle tunkeutava kamala nokipöly mitkä estävät edes parvekkeen oven auki pitämisen, eivät mielestäni mene yhteen sen kanssa, että tuosta kämpästä saa vielä maksaa "sijaintilisää".

Ymmärrän kyllä miksi joku muu siitä maksaisi sen. En ymmärrä sitä, miksi me ajattelimme että voisimme maksaa. Tulipa kuitenkin kokeiltua keskustassa asumista - ei se nyt NIIN kivaa ole, vaikka voikin kävellä joka paikkaan.

Joten me päätimme muuttaa, ennen kuin pentu tulee kotiin.

Välillä meinasi iskeä epätoivo, kun ei sellaista kämppää olisi kuulemma löytänyt sellaiseen hintaan, kuin mitä olimme ajatelleet. Monta asuntoa kävimme katsastamassa, suurin osa oli kamalassa kunnossa tai pohjaratkaisultaan kammottavan epäloogisia, lopuissa ei vaan ollut sitä kodin tuntua.

Sitten löytyi Koti. Pienkerrostalossa, ensimmäisessä kerroksessa, 58 neliötä ja oma sauna. Hirvensalossa, 10 km keskustasta :) Ja me olimme jopa molemmat valmiita muuttamaan heti sinne, vaikka asunto itsessään ei olekaan kuin parisen kymppiä halvempi kuin nykyisemme sähköineen ja vesineen, ja päälle pitää vielä laskea bussikorttien hinnat. Saimme jopa sovittua että vuokrasopimus alkaa vasta 1.8, vaikka asunto onkin jo nyt tyhjillään. No financial problems.

Asioilla on tapana järjestyä.

Onneksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails