torstai 8. heinäkuuta 2010

Outouksia

Me näimme eilen ihmisen, jonka mielestä Hugossa on jotain vakavasti vialla.

Nähtiin lenkillä isompi uroskoira jota Hugo kävi sitten tervehtimässä omaan puppemaiseen tapaansa - maata pisin madellen ja mielistellen, häntä heiluen ja "ihan nollana" ettei aiheuttaisi mitään häslää. Niin se tervehtii kaikki vieraat isommat (ja välillä pienemmätkin) koirat, tuttuja koirakavereita lähestyykin sitten reippaasti häntä pystyssä.
Tämän koiran taluttaja totesi sitten, että ei heidän koiransa pidäkään yhtään poikakoirista, varsinkaan pienistä pojista. Ei ole koskaan pitänyt. Hyvin tuli juttuun Hugon kanssa kuitenkin (mä olen muutenkin sitä mieltä, että jos joku tolle mielistelyn ruumiillistumalle jotain ärähtää, niin sitten on siinä koirassa korvienväli sekaisin. Niitäkin täältä päin löytyy pari).

Siitähän nainen sitten päätteli, että Hugossa on pakko olla jotain vikaa, jos se kerran on poika ja yli vuoden. "Nostaako se koipea?" -Nostaa.
"Tykkääkö se tytöistä?" -Tykkää...
"Onko sillä kivekset?" -...on...
"Onko se varmasti uros?" -?????? häh? on? Näytänkö ne kilinkellit vai vaaditko ell.n lausunnon siitä, että Hugo on uros?
"Kyllä siinä on pakko olla jotain vikaa..." -Aha. Kyllä mä sanoisin että teidän koirassa on jotain vikaa, jos se tollasen maan matosen kimppuun kävis.

Jepjep. Jatkettiin sitten matkaa, ei huvittanut jäädä kuuntelemaan selityksiä siitä, miten se vika kyllä on meidän koirassa. Teki mieli pyöritellä silmiä ja tuhista.

---

Johan tosta poikakoirien "haisemisesta" on montaa eri mielipidettä, milloin se alkaa jne. On arvauksia siitä, että koiven nostaminen ajoittuu samaan kohtaan "haisemisen" alkamisen kanssa - Hugo on siis haissut 13-viikkoisesta asti.
Toiset sanoo, että haju tulee, kun koira alkaa merkkailun lisäksi kuopsutella, koska siinähän sitä hajujälkeä jätetään ja pullistellaan. Haissut on sitten viime syksystä asti.
Sitten on puhetta murrosiästä, no, murrosikää Hugolla ei vielä havaittavasti ole (uhmaikä oli vuodenvaihteen jälkeen, nyt tilanne on taas tasoittunut). Ja miten sen murrosiän alku edes määritellään?

No, ehkä Hugo ei vaan vielä haise. En mä sitä silti vielä vialliseksi kutsuiks, murrosikähän voi alkaa toisilla myöhäänkin.

Ja vaikken mä yleensä pahoita mieltäni helposti, niin nyt tuli paha mieli. Mutta mitäs noista kadunmiesten ja -naisten puheista.

4 kommenttia:

 1. Nyt paha mieli huspois! :)
  Hugossa ei ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän mää sen tiedän :) Ja paha mielikin on kaikonnut, kun oon saanut avautua yhdelle jos toisellekin ko. asiasta.

  VastaaPoista
 3. Hyvä juttu :) Joskus kyllä osaa muiden, ihan vieraidenkin, typerät tokaisut jäädä harmittamaan, vaikka oikeasti kannattaisi vain antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)
  Niin joo! ONNEA näyttelymenestysestä!!

  VastaaPoista
 4. No joo, koiranomistajiakin on joka lähtöön. Hyvä että ei enää harmita, tuollaiset voi jättää ihan omaan arvoonsa. Mutta monestippa sitä puolustaa omaa pikku vaaviaan sellaisella äidin raivokkuudella ja hermostuu paljon herkemmin kuin normaalisti :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails