keskiviikko 30. syyskuuta 2009

"Tällä on täällä tällanen vähän niinkuin patja, tunnetko?"

Hugo on nyt rokotettu ja siis virallisesti valmis suureen maailmaan :) Sai vähän yllättäen rabieksenkin sitten vahvisteen kanssa samalla, ell vaan kyseli että miten oli voinut ekan rokotuksen jälkeen (hyvin voi) ja tuikkasi sitten rabieksen perään. 63€ koko lysti tällä kertaa, tutulla ja turvallisella Kaarinan Eläinlääkäriasemalla. Vähän Hugo oli taas uneliaan oloinen, puolen tunnin varoaika eläinlääkärin läheisyydessä meni kuitenkin isäntäväellä Lidlissä shoppaillessa, ja kuskina toiminut "isoisä"(??) piti Hugolle autossa seuraa. Kotona siitä uneliaisuudesta ei muuten ollut sitten hajuakaan.

Ja mitä otsikkoon tulee, Hugo on nyt tasan 17 viikkoa vanha, ja painaa 2650g, eli painoa edellisestä kerrasta oli tullut lisää ~800g. Eläinlääkärin mielestä Hugo oli siis vähän tuhti, ei niin lihava kuitenkaan, että pitäisi alkaa tarkistamaan ruokintaa tmv, eli kasvanee tuosta vielä pois.

Mutta kun mun mielestä se on niin laaaiiihaaa.... :)

Hugo muuten tilattiin töihinkin taas vierailulle, huomenissa matkustamme siis jälleen halki kaupungin suureen maailmaan :)

lauantai 26. syyskuuta 2009

Lurppakorvainen työkoira


Olen tosiaan töissä pienessä hotellissa, teen vastaanottovirkailijan ja yleishöylän hommia, yleensä iltaisin ja välillä myös tuuraan pomoa ihan perinteisesti kahdeksasta neljään. Meillä on hyvin "eläinystävällinen" ilmapiiri ihan  ylimmältä taholta lähtien, joten otinpa sitten torstaina Hugon mukaan pällistelemään suurta maailmaa :)



Hugon mielestä paras paikka maata oli ... työpöydällä. Lattialla oli tylsää, sylissä tuli kuuma, joten näppäränä poikana Hugo sitten yks,kaks,yllättäen silppasi tuttuun tapaansa kättäni pitkin ja pisti pöydälle maata. Aamupäivisin on onneksi hiljaisempaa suorien asiakaskontaktien kanssa, joten aika paljon riitti niitä hetkiä kun Hugo sai rauhassa maata pöydällä ilman, että olin nostamassa sitä lattialle asiakkaan saapuessa.

Palaute oli pääasiassa positiivista, vain yksi leidi sai jonkin sortin psykosomaattisen allergiayskäkohtauksen kun sisäänkirjauksen loppuvaiheilla Hugo "astui esiin" pöydän alta käydäkseen juomassa. Otetaan kuitenkin huomioon se, että leidi oli tönöttänyt siinä jo sen 5-10min ilman mitään niiskutusta, ja pakottava yskä tarttui vasta suorasta näköhavainnosta ;)

Ymmärrän toki sen, että pieni (ja söpökin ;)) koira aiheuttaa herkille allergisen reaktion, ja että lainsäädäntökin jo kieltää eläintien tuomisen tiettyihin tiloihin. Sitä en kyllä ymmärrä, miten niin allergiaherkät ihmiset voivat sitten edes yöpyä hotelleissa, joihin lemmikit ovat tervetulleita, tai ylipäätänsä liikkua missään missä liikkuu ihmisiä, joilla saattaa olla lemmikkejä.
Koirapelkokin on jälleen asia erikseen, mutta ainakaan tuona yhtenä päivänä ei tullut niin hysteerisesti koiria pelkäävää asiakasta vastaan, jota olisi häirinnyt kaksi kiloa karvaa suljetun oven takana.

Ja silti, ylimmän johdon mukaan Hugo on yhä tervetullut mukanani töihin :)

Töissä sitä paahdetaan siis nytkin ja ilman koiraa. Isäntä ja Hugge viettävät vapaaviikonloppua anoppilassa Mimmin ja Rontin kanssa tupareita juhlien, ja minäkin toivottavasti pääsen liittymään seuraan töistä päästyäni.

tiistai 22. syyskuuta 2009

Ja eräänä kauniina(??) aamuna...

...minut herättikin phalène.

Hubbelgubbe on laskenut nyt kummatkin korvansa alas, toisen se tipautti tuossa viikko takaperin, ja tänään aamulla oli sitten kummatkin alhaalla. Kuvamateriaalia luvassa jahka meitä suositaan hyvällä, aurinkoisella säällä :) Turku on ollut aika harmaa viimepäivinä.

Harmaa keli ei ole kuitenkaan haitannut uusien koirakaverien saamista, tuorein tuttavuus on yläkerran Remu - Hugon kanssa samankokoinen 8vk sakemanninalku :) Eilen päästiin pihalla ihan tositoimiin ja huvitettiin parvekkeelle kerääntyviä naapureita lasten leikkikerholla... Hugo jallitti Remua ylt'ympäriinsä ja Remu-parka ehti välillä vaan vähäsen lyödä tassulla lisää vauhtia kun Hugo oli jo .. no aika kaukana :) Välillä Hugo-jänis juoksi suoraan Remua päin, kun ei nämä oletukset väistöreaktionopeuksista osuneet osapuolten välillä ihan yksiin.

Oli aika väskä pieni poika kun päästiin sisälle, mutta hauskaa oli paitsi pennuilla myös yleisöllä :)

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Korvapuoli Pissa-Lasse

Tänään se tapahtui, aamulla, kahdeksan jälkeen. Ihan yhtäkkiä.

Hugo-perkele rakas päätti tyhjentää rakkonsa sänkyyn.

...

Mikäs siinä sitten, pissareissu pyykkituvan kautta ja täkki ja lakanat pyörimään. En sano että v*tutti!!!

Noh, eniveis.
Hugo on myös päättänyt yhden yön aikana ruveta toiselta korvaltaan phalèneksi. Ajattelin ensin myös sitä että josko korvassa on roska tai muu häiriöjuttu, mutta eipä siellä mitään tunnu olevan, eikä Hugo sitä sen enempää rapsuttelekaan... Saa nähdä nouseeko se siitä vielä pystyyn, tai laskeutuuko toinen korva alas (on kyllä niin tukevasti pystyssä, etten usko). Tai ehkä jää Ronron-"sedän" tavoin erikorvaiseksi :)

..

Kiitokset myös kommentoineille!! Mukavaa kun "ilmiannatte" itsenne :)

maanantai 14. syyskuuta 2009

Note to self #2

Älä aina usko pahinta :)

Ensimmäinen työpäivä takana, Hugo jäi tyytyväisenä mutustamaan vessapaperirulla-arvoitusta (eli tämä perinteinen herkkuja piilotettuna tyhjän vessa- tai talouspaperirullan sisälle) kun lähdin töihin, eikä tullut edes sanomaan hyvästejä ovelle!
Isäntä kotiutui sitten ajallaan ja uninen Hugo kuulemma kömpi makuuhuoneen perukoilta, ilmeisesti oli möhnöttänyt aika suuren osan ajasta. Lattialla oli kakkat ja muuten huusholli oli mallillaan :)

On se viisas koira.

Aamupäivällä teimme ensimmäistä kertaa lähempää tuttavuutta edes jokseenkin samankokoisiin kavereihin, naapurirapun mäykky-mix-pariskunta Maisaan & Kalleen. Pariskunnan emäntä ihasteli että mukavaa kun Maisakin ottaa kontaktia, ei yleensä ilmeisesti oikein perusta muista koirista. Kaikki kolme pörräsivät hyvän tovin hännät heiluen, ennen kuin pääsimme jatkamaan matkaa :) Hugo arasteli enää vain vähäsen. Kyllä se tästä :)

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Edistystä ja takapakkia

Edistystä:
  • kynsienleikkuu sujuu nykyään MELKO mallikkaasti. Naapureiden ei siis enää tarvitse pohtia soittaakko Leyser paikalle vai ei... (Hugo on niiin drama queen!!)
  • lenkkeilemme nykyään flexissä...
  • ...ja uskallamme ohittaa myös vastaantulevat koirat muutenkin kuin ojanpohjan kautta (kiitokset meidän ihanaisen jurolle Anterolle joka ei välittänyt pienestä Hugo-pojasta hönkäsen pöläystä... :D)
  • osaan arvioida Hugon ruuantarpeen, syö nykyään ainakin suurimman osan ruuastaan eikä jätä puolia kuppiin.
Takapakkia:
  • flunssa kaatoi kaksijalkaiset petiin pariksi päiväksi, joten sisällepissailu pääsi vähän ... lisääntymään. Ei ole siis mattoja vieläkään lattialla :)

Muuten elämä jatkuu mallillaan, Hugo madotettiin Canexilla niiden ah-niin-ihanien sian kylkisiivujen saattelemana ja hyvin maittoi :) Seuraavana terveydenhuollollisena toimenpiteenä on tehosterokotteet + rabies, ei alkavalla vaan seuraavalla viikolla.

Huomenna onkin sitten taas allekirjoittaneella edessä paluu normaalielämään, sillä neljän viikon kesäloma vetelee viimeisiään.
Näillä näkymin Hugo joutuu olemaan kotona yksin 2-4 tuntia, mikä ei kyllä ole paljoa sen pidempään kuin mitä olemme "harjoitelleet".

Raportoinkin varmaan seuraavaksi uuden note-to-self -listan, mitä kannattaa ottaa huomioon jos koiranpennussa asuu sisäinen sisustaja... Toistaiseksi Hugo on vain ilmaissut halunsa tuunata keittiönjakkaraa :)


Loppukevennys:



Näin hauskaa on pienellä perhosella kun "isi" tulee kotiin ;D
ps. pikkulinnut (google analytics..) lauloivat, että meillä käy täällä useampikin lukija päivässä (tai sitten kasvattaja vaan käy vilkuilemassa puolen tunnin välein että miten poika pärjää maailmalla ;)). Kommentoikaa ihmeessä, jos vaan suinkin saatte kommentoinnin toimimaan!

maanantai 7. syyskuuta 2009

Note to self #1

Jos opetat koiranpentua leikin varjolla "suihkussa käymiseen", tee se joskus muulloin kun silloin, kun olet itse menossa saunaan sen jälkeen.

Varsinkin, jos haluat saunomisen jälkeen...
...putsata korvasi rauhassa ilman, että koiranpentusi pissaa vessan matolle jalkojesi juureen ("no ei sitä varmaan enää tarvi viedä ulos kun se pissas noin paljon ja on jo pimeää")
...katsoa rauhassa telkkaria ja käydä jääkaapilla ilman, että koiranpentusi pissaa paperin ohi jalkojesi juureen ("no nyt sitä ei ainakaan tarvi viedä enää ulos ku nytkin tuli noin iso pissa")
...nukkua yösi rauhassa ilman, että aamulla ensimmäisenä herättyäsi lasket jalkasi pissalätäkköön ("Hugo, lähdetäänkö pissalle??")

No, ainakin tuli Hugo nesteytettyä, ja kaikilla oli hauskaa - pissaepisodeja huomioimatta :)

perjantai 4. syyskuuta 2009

Lisää kuvia: metsämies!








Hugon lempiharrastuksia:
  • vuorikiipeily
  • metsänhoitotyöt

Finland's Next Top Dog













torstai 3. syyskuuta 2009

"No oota mä guuglaan että minkä ikäsenä..."

Hugo nostaa jalkaa. Believe it or not... Ensin luulin että se oli vahinko, että voikukat kutitti vatsan alta. Sitten voikukat kutittivat aika monta kertaa vatsan alta.

Ei, kyllä se nostaa jalkaa!! Ja ikää on 13 viikkoa + 1 päivä. Pientä mieshormoonia havaittavissa :)
Related Posts with Thumbnails